Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

Πριγκηπονήσια (Prens Adaları - Adalar) (14 Θέματα)

Άποψη των Πριγκιπονήσων από τη μονή της Αγίας Τριάδος στη Χάλκη.

περισσότερα


Η μονή του Αγίου Γεωργίου του Κρημνού στη Χάλκη.

περισσότερα


Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από το Καράκιοϊ.

περισσότερα


Άποψη των Πριγκηποννήσων από τον Καρταλιμένα (σήμερα Καρτάλ), παραθαλάσσιο χωριό κοντά στη Χαλκηδόνα (Καντί Κιόι). Οθωμανοί απολαμβάνουν το γεύμα τους με τη συνοδεία μουσικής. Στο βάθος διακρίνεται η Κωνσταντινούπολη.

περισσότερα


Άποψη της Βοσπόριας άκρας από το Καρά Κιοϊ. Στο βάθος διακρίνονται τα Πριγκηπόνησα, ενώ στα αριστερά η Χαλκηδόνα (σήμερα Καντί Κίοι) και ο Πύργος του Λεάνδρου.

περισσότερα


Πανοραμική άποψη της Προποντίδας από τον Πύργο Μπεγιαζίτ στην ομώνυμη πλατεία της Κωνσταντινούπολης, στη θέση της οποίας βρισκόταν ο Φόρος του Θεοδοσίου. Στο πρώτο επίπεδο διακρίνεται το τέμενος του Σουλτάνου Μπεγιαζίτ Β΄, ενώ στο βάθος η Αγία Σοφία, το τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄και η εκκλησία των Αγίων Σεργίου και Βάκχου, σήμερα τέμενος της Μικρής Αγίας Σοφίας.

περισσότερα


Το αγκυροβόλιο της Λευκάδας.

περισσότερα


Ορθόδοξοι ιερείς στη Χάλκη.

περισσότερα


Επιγραφή από τον τάφο του Σερ Έντουαρντ Μπάρτον, πρεσβευτή της Αγγλίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία προς τα τέλη του 16ου αιώνα. Κατά τον συγγραφέα, η επιγραφή αυτή βρίσκεται στην Αγία Τριάδα, μοναστήρι της Χάλκης και έδρα της ομώνυμης Θεολογικής Σχολής.

περισσότερα


Τούρκοι μουσικοί στην Πρίγκηπο.

περισσότερα


Πανοραμική άποψη τμήματος του Ανακτόρου Τοπ Καπί από έναν μιναρέ της Αγίας Σοφίας. Στα πρώτο επίπεδο διακρίνεται η Κρήνη του Σουλτάνου Αχμέτ Γ΄ενώ στο βάθος τα Πριγκηπόνησα.

περισσότερα


Χάρτης της Κωνσταντινούπολης και των περιχώρων της.

περισσότερα


Άποψη των Πριγκηπονήσων: 1. Πρώτη, 2. Χάλκη, 3. Πρίγκηπος, 4. Αντιρόβυθος.

περισσότερα


Άποψη των Πριγκηπονήσων: 1. Αντιγόνη, 2. Πίτα.

περισσότερα