Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Σανλί Ούρφα (Şanlıurfa) - Ούρφα (Urfa) / αρχ. Έδεσσα Μεσοποταμίας – Αντιόχεια η επί Καλλιρρόης - Ιουστινόπολις (8 Θέματα)

Η δεξαμενή των αγιασμένων ψαριών (Μπαλικλί Γκιόλ) στο τέμενος του Χαλίλ ουλ Ραχμάν της Έδεσσας (σημερινή Ούρφα), στο σημείο όπου κατά την παράδοση ο Νιμρώδ έριξε τον Αβραάμ στη φωτιά.

περισσότερα


Άποψη της Έδεσσας (σημερινή Ούρφα).

περισσότερα


Το φρούριο της Έδεσσας στη Σανλί Ούρφα της Τουρκίας.

περισσότερα


Κάτοψη του φρουρίου της Έδεσσας στη Σανλί Ούρφα της Τουρκίας.

περισσότερα


Κορινθιακοί κίονες γνωστοί ως Θρόνος του Νιμρώδ στο φρούριο της Έδεσσας στη Σανλί Ούρφα.

περισσότερα


Το κάστρο της Βίρθας πάνω στον ποταμό Ευφράτη, στην Τουρκία.

περισσότερα


Κελύφη από μαλάκια τα οποία ανακάλυψε ο Olivier σε διάφορες περιοχές: Απο τη λίμνη Μαρεότιδα (1), την Αίγυπτο (2), τον ποταμό Ορόντη (3), τα περίχωρα της Βηρυττού (4A, 4B), τα περίχωρα της Αλεξάνδρειας (5Α,Β), την Αλεξάνδρεια (6, 7), από τα περίχωρα της πόλης Σανλιούρφα στη σημερινή Τουρκία (8Α, Β), την Αλεξάνδρεια (9Α, Β), τα περίχωρα της Βηρυττού (10 Α, Β).

περισσότερα


Εικ. 1 (Α, B, C, D, E): Οστά μυγαλής (Soricidae)) που βρέθηκαν στις ταφές του πτηνού Ίβις στις κατακόμβες της Σακκάρα στην Αίγυπτο. Εικ. 2: Οστό αρουραίου από την ίδια ταφή. Εικ. 3 Α, Β: Πεταλούδα του είδους Belenois Aurota, από τις ακτές της Συρίας. Εικ. 4 Α, Β: Πεταλούδα του είδους Colotis fausta από τις ακτές της Συρίας. Εικ. 5 Α, Β: Πινακίδα από μολυβδο με επιγραφή στα ελληνικά, από τη Βηρυττό. Εικ. 6, 7: Κυλινδρικό φυλακτό από ερυθρό ίασπη (6) και από σερπεντίνη (7), το οποίο ο Olivier αγόρασε στην πόλη Ούρφα.

περισσότερα