Θυρεοί – Οικόσημα (139 Θέματα)
Οικόσημο της οικογένειας Ιουστινιάνη.
Οικόσημα από πύλη της Αττάλειας.
Προμετωπίδα: Οικόσημο των Ιωαννιτών Ιπποτών της Μάλτας.
Οικόσημα των Ιωαννιτών Ιπποτών.
Άποψη του Χορηγικού Μνημείου του Λυσικράτη.
Οικόσημα και ανάγλυφα από τα τείχη της Ρόδου. Ανάγλυφο του Αγίου Πέτρου, της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Επιγραφή που μνημονεύει την ανέγερση της Θαλασσινής πύλης από τον Μεγάλο Μάγιστρο Pierre d'Aubusson.
Ανάγλυφο αγγέλου με τον θυρεό του μεγάλου μαγίστρου Εμερί ντ' Αμπουάζ, από την πύλη Ντ' Αμπουάζ. Οθωμανική επιγραφή από την ίδια πύλη [ Ένας είναι ο Θεός και προφήτης του ο Μωάμεθ]. Ανάγλυφο της Παρθένου με το βρέφος και τον θυρεό του μεγάλου Μαγίστρου Πιερ ντ'Ομπισόν που είχε βρεθεί στην εβραϊκή συνοικία και φυλασσόταν στη μονή των Φραγκισκανών στη Ρόδο (Παναγία της Νίκης). Θυρεός του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη από τη Μεσαιωνική πόλη. Λατινική επιγραφή «In convertendo inimicum meum retrorsum infirmabuntur et peribunt a facie tua» («ἐν τῷ ἀποστραφῆναι τὸν ἐχθρόν μου εἰς τὰ ὀπίσω, ἀσθενήσουσι καὶ ἀπολοῦνται ἀπὸ προσώπου σου» (Ψαλμοί Θ, 4)), που αναφέρεται στην πολιορκία της Ρόδου από τους Οθωμανούς.
Το φρούριο του Αγίου Νικολάου στο Μανδράκι της Ρόδου.
Η πύλη του Αγίου Ιωάννου στη Ρόδο.
Η Καστελλανία στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.
Ο τάφος του Μεγάλου Μαγίστρου Robert de Julliac, στην εκκλησία των Φραγκισκανών που είχε μετατραπεί σε τζαμί, στο ίδιο συγκρότημα με τα δημοτικά λουτρά της Ρόδου (Γενί Χαμάμ). Οθωμανοί ετοιμάζονται για την προσευχή τους.
Η θύρα του Νοσοκομείου των Ιπποτών στη Ρόδο (Σημερινό Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου).
Η πλαϊνή θύρα του Νοσοκομείου των Ιπποτών στη Ρόδο (Σημερινό Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου).
Θυρεοί του Φιλίππου της Βουργουνδίας, που χρηματοδότησε το φρούριο του Αγίου Νικολάου, του μεγάλου Μαγίστρου Piero Raimondo Zacosta (Pere Ramon Sacosta) και του μηχανικού του, από το φρούριο του Αγίου Νικολάου. Ανάγλυφο του Αγίου Νικολάου από το ίδιο φρούριο. Θυρεός του Μεγάλου Μαγίστρου Roger du Pin από την Οδό των Ιπποτών. Επιγραφή από τον κήπο της Ωβέρνης («Μακάριος ἀνήρ, ὃς οὐκ ἐπορεύθη ἐν βουλῇ ἀσεβῶν καὶ ἐν ὁδῷ ἁμαρτωλῶν οὐκ ἔστη καὶ ἐπὶ καθέδρᾳ λοιμῶν οὐκ ἐκάθισεν.» (Ψαλμοί Α, 1)). . Αρχαία αγάλματα που βρίσκονταν στην είσοδο του κήπου της Ωβέρνης.
Ο τάφος του Μεγάλου Μαγίστρου Fabrice Caretti στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στη Ρόδο.
Το κατάλυμα της Γαλλίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Το κατάλυμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Το κατάλυμα της Ιταλίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Το κατάλυμα της Αγγλίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Η κατοικία του Ορθόδοξου επισκόπου στη Ρόδο.
Από τον λόφο του Αγίου Στεφάνου (Μοντε Σμιθ): θυρεοί των Πιερ Ντ' Ομπυσόν και Εμερί Ντ' Αμπουάζ, ανάγλυφα διακοσμητικά στοιχεία από κτήρια, επιγραφές και υδρορρόη στη μορφή του δράκου.
Το λεγόμενο “Ναυαρχείο” στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Απεικονίζεται ο συγγραφέας που ξεναγείται στον χώρο.
Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Πάνω, τα Πάθη του Ιησού Χριστού. Κάτω, θυρεός του τάγματος του αγίου Ιωάννη. Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπττιστής με τον αμνό. Αγία με προσκυνητή προστατευόμενός της. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σκοτώνει τον δαίμονα την ώρα που αυτός προσπαθεί να ανατρέψει τον ζυγό με τις καλές και τις κακές πράξεις του νεαρού ιππότη που γονατίζει μπροστά στον Αρχάγγελο. Κρήνη με φίδι και δύο περιστέρια, πιθανώς αλληγορία του βιβλικού «γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί.»
Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Πάνω, τα Πάθη του Ιησού Χριστού. Κάτω, πάνοπλα κρανία και θυρεοί του τάγματος. Ο Θάνατος νικάει ιππότη του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη.
Θυρεοί από τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Λωρίδα που διαχωρίζει το άνω από το κάτω μέρος των τοιχογραφιών στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου (25). Κόγχες από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, στις οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες του συγγραφέα, ήταν τοποθετημένα τα αγάλματα των Δώδεκα Αποστόλων.
Θυρεοί από τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.
Ανάγλυφο από τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Αρχαία νομίσματα από τη Ρόδο. Νομίσματα της εποχής των Ιπποτών.
Προσωπογραφία του Bernard Eugene Antoine Rottiers.
Προμετωπίδα της αφιέρωσης του έργου στον Λουίς ντε Μασώ ντε Αρνουβίλ (Louis de Machault d'Arnouville), επίσκοπο της Αμιένης.
Χάρτης της Ελλάδας με τα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας. Στην ένθετη παράσταση στο κάτω αριστερό τμήμα του χάρτη υπάρχει επίσης άποψη της Κωνσταντινούπολης.