Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Κνίδος / Τεκίρ (Tekir) (10 Θέματα)

Ερείπια αρχαίου ναού στην Κνίδο.

περισσότερα


Χάρτης των ακρωτηρίων της Αλικαρνασσού και του Τριοπίου και της νήσου Κω. Σχεδιάγραμμα της πόλης και του φρουρίου της Κω. Τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της περιοχής του ακρωτηρίου Κριός και του λιμανιού της αρχαίας Κνίδου.

περισσότερα


Το ακρωτήριο Τριόπιο και τα ερείπια της Κνίδου, όπως διακρίνονται από τα νοτιοδυτικά από απόσταση δύο λευγών, κατά τον διάπλου από την Κω προς τη Ρόδο.

περισσότερα


Τοπογραφικό σχέδιο των ερειπίων της Κνίδου.

περισσότερα


Συγκριτική παράθεση περιστυλίων δωρικών ναών, με θέμα τη διαμόρφωση της γωνιακής τριγλύφου. Α: Από ερείπια ναού κοντά στους Δελφούς, ίσως από τον ναό της Αθηνάς Προναίας. Β: Από ναό στην Ηράκλεια της Μικράς Ασίας. C, D: Από ναούς στην Πριήνη. Ε: Από την Αλικαρνασσό. F: Από τη δωρική Στοά της Αρχαίας Αγοράς στην Αθήνα κατά τον Στιούαρτ (Stuart). G: Από τον Σελινούντα της Σικελίας. Η: Από την Ποσειδωνία. Ι: Από την Κνίδο.

περισσότερα


Χάρτης του λιμανιού του Μπόζμπουρουν (αρχαία Τύμνος), κοντά στην αρχαία Κνίδο, στη Τραχεία χερσόνησο, σημερινή χερσόνησο Ντάτσα, στην Τουρκία.

περισσότερα


Χάρτης του λιμανιού ττης αρχαίας Κνίδου, στο ακρωτήριο Τριόπιο (Κάβο Κριός), στη Τραχεία χερσόνησο, σημερινή χερσόνησο Ντάτσα, στην Τουρκία.

περισσότερα


Πανοραμική άποψη της Κνίδου.

περισσότερα


Πανοραμική άποψη της Κνίδου.

περισσότερα


Άποψη της Κνίδου προς το Καρπάθιο πέλαγος, με τα Δωδεκάνησα και την ακτή της Κρήτης στο βάθος.

περισσότερα