Ουμαγιαδικά μνημεία (25 Θέματα)
Το σπήλαιο που βρίσκεται κάτω από το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ (Πηγάδι των Ψυχών). Η κολυμπήθρα της Βηθεσδά με το τέμενος του Θόλου του Βράχου στο βάθος.
Άποψη της Ιερουσαλήμ. Α. Η οικία του Πόντιου Πιλάτου. Β. Ο Θόλος του Βράχου, το τέμενος που ανεγέρθη στη θέση του Ναού του Σολομώντα. Γ. Η Αψίδα του «Ιδέ ο Άνθρωπος» (Ecce Homo) στην Ιερουσαλήμ.
Άποψη της Ιερουσαλήμ, όπου σημειώνονται ορισμένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της πόλης, μεταξύ των οποίων το λεγόμενο σπίτι του Καϊάφα (Α), ο Θόλος του Βράχου (Β), το Όρος των Ελαιών (Ε), το σπίτι όπου κατά την παράδοση διέμεινε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης (Ν). Δεν υπάρχει όμως αναφορά στον Πανάγιο Τάφο.
Άποψη της Ράμλα στο Ισραήλ. Σημειώνονται ορισμένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης: G. Ερείπια υδραγωγείου, πιθανότατα ρωμαϊκής περιόδου. Α. Το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Β. Το Λευκό Τέμενος, μνημείο της περιόδου των Ομεϋαδών. Κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα υπήρχε η πεποίθηση ότι το τέμενος είχε χτιστεί στη θέση χριστιανικού ναού, αφιερωμένου στους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες από τη Σεβάστεια της Ναμπλούς. D. Η οικία του κυβερνήτη της περιοχής.
Χάρτης της Ιερουσαλήμ, στον οποίο σημειώνονται τα σημαντικότερα προσκυνήματα και αξιοθέατα της πόλης.
Ο Θόλος του Βράχου (το τέμενος που ανεγέρθη στη θέση του Δεύτερου Ναού του Σολομώντα) στην Ιερουσαλήμ.
Το Όρος Σιών (άνω πόλη) στην Ιερουσαλήμ. Στο πρώτο επίπεδο τμήμα του εξωτερικού περιβόλου του Θόλου του Βράχου. Στο βάθος αριστερά ο μιναρές της οικίας του Πασά της πόλης.
Το μαμελουκικής περιόδου "Εαρινό Μινμπάρ", θέση του ιερωμένου κατά τις μουσουλμανικές λειτουργίες, στον περίβολο του Θόλου του Βράχου στην Ιερουσαλήμ.
Χάρτης της Ιερουσαλήμ με τα τείχη και τα σημαντικότερα μνημεία. Στη θέση 21 το τέμενος του Θόλου του Βράχου.
Άποψη της Ιερουσαλήμ από την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (κοιλάδα των Κέδρων). Στο πρώτο επίπεδο ο Θόλος του Βράχου.