Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

FITZMAURICE, William Edward. Cruise to Egypt, Palestine, and Greece, during five months' Leave of Absence, Λονδίνο, John Hill, 1834.

Ο William Edward FitzMaurice (21 Μαρτίου1805 – 18 Ιουνίου 1889) σπούδασε στο Oriel College της Οξφόρδης. Ανήλθε στο βαθμό του Ταγματάρχη στην υπηρεσία του 2ου Σώματος Σωματοφυλάκων και του ταγματάρχη στην υπηρεσία του τάγματος του ιππικού Denbighshire Yeomanry. Επίσης ήταν βουλευτής του Buckinghamshire μεταξύ του 1842 και του 1847. Σύμφωνα με βιογραφικές πηγές (Townsend, 1868, σελ. 307) ο λοχαγός Fitzmaurice ήταν γνωστός στους επιστημονικούς κύκλους ως ο εφευρέτης μιας νέας ισχυρής φωτιστικής συσκευής την οποία παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο. Συνέγραψε το ταξιδιωτικό χρονικό A Cruise to Egypt, Palestine, and Greece και φιλοτέχνησε πολλά σχέδια για την έκδοση Landscape Illustrations of the Bible του Thomas Hartwell Horne και την έκδοση του Childe Harold του λόρδου Βύρωνα από τον εκδοτικό οίκο John Murray.


Στην έκδοση "A Cruise to Egypt, Palestine, and Greece" ο συγγραφέας αφηγείται τις περιπέτειές του στο Μαγκρέμπ και την Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ο λοχαγός Fitzmaurice ταξίδεψε μέσω του Κάδιθ, του Γιβραλτάρ, του Τετουάν και της Βαλέτας στην Αίγυπτο. Επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια και το Κάιρο και κατόπιν ξεκίνησε για το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Περιηγήθηκε την Ιερουσαλήμ, τη Γαλιλαία, τη Χάιφα, την Άκρα και στη συνέχεια ταξίδεψε δια θαλάσσης στην Τύρο, τη Σιδώνα και τη Βηρυτό. Στο ταξίδι της επιστροφής επισκέφθηκε την Ελλάδα· περιέπλευσε για μια μέρα τις ακτές της Κύπρου, ταξίδεψε δια ξηράς από το Ναύπλιο στην Κόρινθο, και στην Πάτρα επιβιβάστηκε σε αγγλικό ατμόπλοιο με προορισμό το Falmouth.

Το ταξιδιωτικό αυτό χρονικό, που αποτελείται από μόλις 75 σελίδες, δεν προοριζόταν για να εκδοθεί, και γι' αυτό δεν παρέχει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες για τα μέρη που επισκέφθηκε ο συγγραφέας. Πρόθεσή του Fitzmaurice δεν ήταν να προσφέρει στους αναγνώστες λεπτομερή απολογισμό του ταξιδιού του. Όπως δηλώνει στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου του, "ξέρει καλά πόσο οι περιγραφές αδικούν τις θαυμαστές και λαμπρές σκηνές" στις οποίες παρέστη.

Εργογραφία

FITZMAURICE, Hon. William Edward. A Cruise to Egypt, Palestine and Greece, during a five months leave of absence. (Λονδίνο: John Hill, 1834).

Βιβλιογραφία

Townsend, George Henry. Men of the Time: A Dictionary of Contemporaries, Containing Biographical Notices of Eminent Characters of Both Sexes. (Λονδίνο: G. Routledge and sons, 1868).

Σύνταξη: Νικόλας Νικολαΐδης

Θέματα (9)