Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 
Τίτλος

Κάτοψη του Παρθενώνα, κατά τον Paccard, 1845.

Τίτλος

[DESHAYES, Louis, Baron de Courmenin.] Voiage de Levant fait par le commandement du Roy en l’année 1621 par le Sr. D.C., Παρίσι, Chez Adrian Taupinart, 1624.

Πρωτότυπος τίτλος

Le Parthenon, d'après la restauration de Mr. Paccard, 1845.

Έκδοση

CABROL, Elie. Voyage en Grèce 1889 Notes et Impressions. Vingt et une planches en héliogravure et cinq plans lithographiés tirés hors texte, Παρίσι, Librairie des Bibliophiles, 1890.

Περιοχή/Τοποθεσία

Αθήνα
Αττική
Ελλάδα

Θέμα

Αρχαιότητες – Τέχνη

Περιγραφή

Ο Louis Deshayes Baron de Courmenin γεννήθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και ανέλαβε διπλωματικές αποστολές του Λουδοβίκου ΙΓ΄ στην Ανατολή, τη Δανία και τη Ρωσία. Το 1621 ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα για να ιδρύσει γαλλικό προξενείο και το χρονικό του ταξιδιού συνέταξε κάποιος γραμματικός της ακολουθίας του. Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφεται το ταξίδι από το Παρίσι έως την Κωνσταντινούπολη από τη χερσαία οδό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Βιέννη-Βελιγράδι-Σόφια-Αδριανούπολη-Κωνσταντινούπολη), τη γνωστή ως "via militaris", ενώ καταγράφει και τα άλλα δρομολόγια που καταλήγουν από τη Δύση στην πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εκεί παρέμεινε για έξι εβδομάδες και περιγράφει την Κωνσταντινούπολη με τα περίχωρά της. Τα επόμενα κεφάλαια αναφέρονται στο παλάτι, στη διοίκηση, και τη θρησκεία στο κράτος του σουλτάνου. Συνεχίζοντας το ταξίδι προς τους Αγίους Τόπους από τη θαλάσσια οδό, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην Τροία, τη Σμύρνη, τη Χίο, την Πάτμο, τη Σύμη, τη Ρόδο, τη Μεγίστη και την Κύπρο. Επέστρεψε στη Γαλλία μετά από ταξίδι που διήρκεσε έντεκα μήνες και δεκαεννέα μέρες. Εξαιρετικό ενδιαφέρον στην έκδοση αυτή παρουσιάζουν τα σχέδια για την Κωνσταντινούπολη, τον Βόσπορο, τον Ελλήσποντο, τη Ρόδο, τα Ιεροσόλυμα και την ακτή της Μικράς Ασίας. Κατηγορήθηκε για συνωμοσία εναντίον του καρδινάλιου Ρισελιέ και αποκεφαλίστηκε το 1632. Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Συλλογή

Ελληνική Βιβλιοθήκη - Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης

Xάρτης