Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 
Τίτλος

Ο υποτιθέμενος τάφος του Αδάμ κάτω από τον Γολγοθά (παρεκκλήσιο του Αδάμ) στον ναό του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με εβραϊκές και χριστιανικές παραδόσεις, ο Σήμ και ο Μελχισεδέκ με την καθοδήγηση αγγέλων του Θεού, ταξίδεψαν στο σημείο όπου βρισκόταν η Κιβωτός του Νώε, πήραν το σώμα του Αδάμ και, με την καθοδήγηση αγγέλων του Θεού, το έθαψαν στον Γολγοθά της Ιερουσαλήμ.

Πρωτότυπος τίτλος

Sepoltura di Adamo.

Χρονολογία έκδοσης

1600

Έκδοση

BIANCO, Noe. Viaggio da Venetia al Santo Sepolcro, et al monte Sina. Col dissegno delle Città, Castelli, Ville, Chiese, Monasterij, Isole, Porti, & Fiumi, che fin là si ritrovano; ed vna breue regola di quanto si deve osservar nel detto viaggio, e ciò che si paga da luoco à luoco, sì di dacj, come d'altre cose, Λούκα, Salvatore e Giandomenico Marescandoli, 1600.

Περιοχή/Τοποθεσία

Ιερουσαλήμ
Παλαιστίνη
Ισραήλ

Θέμα

Θρησκευτική ζωή

Περιγραφή

Σύμφωνα με εβραϊκές και χριστιανικές παραδόσεις, ο Σήμ και ο Μελχισεδέκ ( ή ο Σολομώντας, όπως δηλώνεται στην παρούσα έκδοση), με την καθοδήγηση αγγέλων του Θεού, ταξίδεψαν στο σημείο όπου βρισκόταν η Κιβωτός του Νώε, πήραν το σώμα του Αδάμ και, με την καθοδήγηση αγγέλων του Θεού, το έθαψαν στον Γολγοθά της Ιερουσαλήμ.

Συλλογή

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη - Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

Xάρτης