Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 
Τίτλος

Παραβολή αρχιτεκτονικών μελών των ναών της Ποσειδωνίας (κίονας, θριγκός, γείσο, ακρωτήριο), με κτίσματα δωρικού ρυθμού της Αθήνας και της Ρώμης, με τρόπο που δείχνει τη θέση των ναών της Ποσειδωνίας στην εξέλιξη του ρυθμού: 1.Παραβολή του δευτέρου ναού της Ήρας στην Ποσειδωνία με τον ναό του Ηφαίστου (Θησείο) και τον Παρθενώνα στην Αθήνα. 2. Παραβολή του ναού της Αθηνάς στην Ποσειδωνία με το θέατρο του Μαρκέλλου και το Κολοσσαίο στη Ρώμη. 3. Παραβολή του ναού της Ήρας στην Ποσειδωνία με τον ναό της Αθηνάς στην Ποδεισωνία και το θέατρο του Μαρκέλλου στη Ρώμη. 4. Παραβολή κιονοκράνων.

Πρωτότυπος τίτλος

Parallele des edifices de Paestum avec ceux d'Athènes et de Rome. D'ou l'on conclut l'epoque de la construction des edifices de Paestum.

Χρονολογία έκδοσης

1798/9

Έκδοση

DELAGARDETTE, Claude Mathieu. Les ruines de Paestum ou Posidonia, ancienne ville de la grande Grèce: a vingt-deux lieues de Naples dans le golfe de Salerne: Levées, mesurées et dessinées sur les lieux, l'an II. Par C. M. Delagardette, architecte, pensionaire de la République à l'Ecole des Arts à Rome, Παρίσι, Chez l'Auteur, An VII, [=1798/9].

Περιοχή/Τοποθεσία

Παέστουμ (Paestum) / αρχ. Ποσειδωνία
Ιταλία

Θέμα

Αρχαιότητες – Τέχνη
Αρχιτεκτονική - Οικιστικό περιβάλλον

Συλλογή

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη - Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα