Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 
Τίτλος

Θολωτός τάφος στις Μυκήνες γνωστός και ως «Θησαυρός του Ατρέα».

Τίτλος

LIGHT, Sir Henry. Travels in Egypt, Nubia, Holy Land, Mount Libanon, and Cyprus, in the Year 1814, Λονδίνο, for Rodwell and Martin, 1818.

Πρωτότυπος τίτλος

Tombeau d'Agamemnon Mycènes

Έκδοση

CABROL, Elie. Voyage en Grèce 1889 Notes et Impressions. Vingt et une planches en héliogravure et cinq plans lithographiés tirés hors texte, Παρίσι, Librairie des Bibliophiles, 1890.

Περιοχή/Τοποθεσία

Αργολίδα

Θέμα

Αρχαιότητες – Τέχνη

Περιγραφή

O Βρετανός αξιωματικός Sir Henry Light υπηρετούσε στη φρουρά της Mάλτας όταν το 1814 εξασφάλισε άδεια να ταξιδέψει στις περιοχές που περιγράφει στο οδοιπορικό του (Αίγυπτο, Νουβία, Άγιοι Τόποι, Όρη του Λιβάνου, Κύπρο). «Περιέργεια και ψυχαγωγία» ήταν οι στόχοι του και οι περιγραφές του διανθίζονται με γραφικά στιγμιότυπα και παρατηρήσεις για τους κατοίκους. Kράτησε σημειώσεις και έκανε σχέδια για να θυμάται τα μέρη που τον εντυπωσίασαν περισσότερο, ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο παραδίδει επιγραφές ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων που κατέγραψε στην Αβησσυνία. Επισκέφθηκε την Aλεξάνδρεια και το Kάιρο, κατέβηκε τον Nείλο ως το Aσσουάν και είναι από τους πρώτους Eυρωπαίους που έφθασαν ως τη Nουβία, όπου σχεδίασε τα εκεί ερείπια και εντόπισε κατάλοιπα χριστιανικών ναών. Προσκύνησε έπειτα στους Aγίους Tόπους, πήγε στον Λίβανο (γράφει για τους Μαρωνίτες) και ακολουθώντας την «πεπατημένη» θαλάσσια οδό, δηλαδή από τα σημαντικά λιμάνια της Kύπρου προς και από την Aνατολή και τη Δύση, επέστρεψε στη Mάλτα. Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Συλλογή

Ελληνική Βιβλιοθήκη - Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης

Xάρτης